Ούζο Βαρβαγιάννη: ένα 'απόσταγμα' πείρας πέντε γενεών: η διαδρομή μιας οικογενειακής επιχείρησης στο Πλωμάρι Λέσβου

Η παρούσα μελέτη έχει ως θέμα της, την πορεία μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής ούζου μέσα στο χρόνο. Αναφέρομαι στην επιχείρηση Βαρβαγιάννη με έδρα το Πλωμάρι της Λέσβου, η οποία δημιουργήθηκε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αι. και συνεχίζει αμείωτη τη δραστηριότητά της μέχρι...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Φωτάκη, Αγγελική
Other Authors: Λουτζάκη, Ρένα
Language:Greek
Published: 2015
Online Access:https://vsmart.lib.aegean.gr/webopac/FullBB.csp?WebAction=ShowFullBB&EncodedRequest=*1EU*F5*B4*B3G*28*8F*B9*84*81*C3*A1*1D*F0*95&Profile=Default&OpacLanguage=gre&NumberToRetrieve=50&StartValue=2&WebPageNr=1&SearchTerm1=2002 .1.83692&SearchT1=&Index1=Keywordsbib&SearchMethod=Find_1&ItemNr=2
http://hdl.handle.net/11610/7642
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Η παρούσα μελέτη έχει ως θέμα της, την πορεία μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής ούζου μέσα στο χρόνο. Αναφέρομαι στην επιχείρηση Βαρβαγιάννη με έδρα το Πλωμάρι της Λέσβου, η οποία δημιουργήθηκε στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αι. και συνεχίζει αμείωτη τη δραστηριότητά της μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια της έρευνας, επιχειρώ να παρακολουθήσω τη διαδρομή της εταιρείας από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι τις μέρες μας, έχοντας ως βασικό άξονα ανάλυσης τη σχέση της οικογένειας με την επιχείρηση και με απώτερο στόχο να διερευνήσω το πλαίσιο, τις προϋποθέσεις και τους παράγοντες που συντέλεσαν στη δημιουργία, ακμή, εξέλιξη και διατήρηση της οικογενειακής αυτής επιχείρησης. Ξεκινώντας από σήμερα, από τα σημάδια που ο χρόνος έχει έντονα αποτυπώσει στο «σώμα» της, αναζήτησα το ιστορικό νήμα της επιχείρησης Βαρβαγιάννη και με αρωγό τις μνήμες των μελών της οικογένειας, ξεκίνησα για «ένα ταξίδι στο παρελθόν».