Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε παιδικά παιχνίδια: συλλογή πληροφοριών από γνωστά παιχνίδια στην ελληνική αγορά για χημικά και πιθανές επιπτώσεις στην υγεία - Γιακουμάκη, Αταλάντη (2015)
Στο άκουσμα της λέξης 'παιχνίδι' κάθε άνθρωπος αναπολεί τα παιδικά του χρόνια. Κοιτάζοντας στο σήμερα, τα περισσότερα παιδιά διασκεδάζουν σε κλειστούς χώρους με αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, όμως, μέσα στα χρωματιστά παιχνίδια κρύβονται υλικά και χημικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία τους.