Παραγωγή Ψηφιακού Μοντέλου Εδάφους (ΨΜΕ ) από δορυφορικές εικόνες SPOT μέσω του λογισμικόυ πακέτου ERDAS IMAGINE ORTHO MAX B.2. - Περούλης, Νίκος (2015)
Στόχος της εργασίας είναι η εξαγωγή Ψηφιακού Μοντέλου Εδάφους (ΨΜΕ) από δορυφορικές εικόνες SPOT χρησιμοποιώντας κατάλληλη φωτογραμμετρική μέθοδο και μοντέλο συσχετισμού. Η παραγωγή του ΨΜΕ έγινε με αυτόματο τρόπο και για αυτό το λόγω έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και ακρίβεια συγκρινόμενο με τους κλασικούς τρόπους παραγωγής ΨΜΕ. Το αποτέλεσμα της μεθόδου ελέγχθηκε για την ακρίβειά του με ΨΜΕ που παράχθηκε με κλασικές μεθόδους, από οκτώ χάρτες κλίμακας 1:5000 της νοτιοανατολική περιοχής της Λέσβου. Τα στάδια της εργασίας ήταν τα εξής: 1) Παραγωγή ΨΜΕ σύμφωνα με την κλασική μέθοδο. 2) Γεωμετρική διόρθωση στερεοζεύγους εικόνων SPOT. 3) Συσχετισμός ομόλογων σημείων στερεοζεύγους. 4) Παραγωγή ΨΜΕ από ομόλογα σημεία και 5) Σύγκριση των ΨΜΕ.