Περιγραφή της μονάδας διήθησης και της ποιότητας του νερού ύδρευσης της πόλης της Χαλκίδας - Δαμιανού, Πηνελόπη (2015)
Το ενδιαφέρον του ανθρώπου για την ποιότητα του πόσιμου νερού τοποθετείται πολύ βαθιά στο παρελθόν. Σε ένα Σανσκριτικό κείμενο ηλικίας 4000 ετών που αποτελεί μία από τις πρώτες ιστορικές αναφορές για το πόσιμο νερό, αναφέρονται ο βρασμός του υπό καθαρισμό νερού και η έκθεσή του στο ηλιακό φως, ως οι πρώτες προσπάθειες «παραγωγής» πόσιμου νερού.