Βλάσσης Βελλόπουλος: ένας πολίτης διεκδικεί τα δικαιώματά του αγωνιζόμενος για το περιβάλλον - Μαντζάρης, Νικόλας (2015)
Η διπλωματική αυτή εργασία αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τις διάφορες πτυχές της δράσης του Βλάση Βελλόπουλου για την προστασία του περιβάλλοντος, να εντοπίσει τα στοιχεία εκείνα που της δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, να διερευνήσει τις αφετηρίες του αγώνα αυτού καθώς και τις συνέπειες του όχι μόνο για το κοινωνικό σύνολο αλλά και για τον ίδιο τον διεξάγοντα. Επιπλέον είναι δυνατόν να αποτελέσει αφορμή για γενικότερο προβληματισμό σχετικά με τη δυνατότητα δράσης γύρω από τα περιβαλλοντικά- ή άλλα ευρέος ενδιαφέροντος-θέματα στην Ελλάδα και στις πιθανές μορφές της δράσης αυτής.