Περιβαλλοντικό κόστος-όφελος από τα ηλιακά θερμικά συστήματα - Βλάχου, Κωνσταντίνα (2015)
Σκοπός της διπλωματικής είναι να υπολογίσει το περιβαλλοντικό όφελος από την υποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας με ηλιακή, μέσω της χρήσης των θερμικών ηλιακών συστημάτων θέρμανσης ζεστού νερού για οικιακή χρήση. Υπολογίζονται εκτός από την υποκαθιστάμενη ηλεκτρική ενέργεια και η ποσότητα των αέριων ρύπων που αποτρέπεται λόγω χρήσης της ηλιακής ενέργειας, όπως επίσης και οι συντελεστές εκπομπών των ρύπων αυτών, καθώς και η ποσότητα του καύσιμου που εξοικονομείται , σε επίπεδο γεωγραφικού διαμερίσματος της Ελλάδας, αλλά και σε επίπεδο νομού.