Η αναγέννηση της μεσογειακής χλωρίδας στο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου - Μπουζούκης, Βασίλης (2015)
Οι στόχοι της παρούσας εργασίας είναι οι εξής: - Να ανιχνευθούν αν υπάρχουν αλλαγές στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της χλωρίδας σε οικοσυστήματα απουσία της βόσκησης. - Να καταγραφεί η πορεία της αναγέννησης της χλωρίδας της περιοχής (σύνθεση οικογενειών κλπ.). - Να ανιχνευτεί αν υπάρχει βελτίωση των εδαφικών χαρακτηριστικών του εδάφους. - Να μελετηθεί ο τρόπος διαχείρισης των λεγόμενων «βοσκοτόπων» από τους κτηνοτρόφους της περιοχής