Κοινωνικές αντιδράσεις στη χωροθέτηση ανεμογεννητριών - Γιδάς, Νικόλαος (2015)
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ,τα τελευταία χρόνια προβληματίζουν και βάζουν τον σύγχρονο πλέον άνθρωπο στη διαδικασία να σκεφτεί και να επιλέξει τρόπους για την εκμετάλλευση τους. Αυτή τους η εκμετάλλευση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και επιπλέον θα συνεισφέρει στην αποφυγή της ενεργειακής εξάρτησης του ανθρώπου. Στη συγκεκριμένη εργασία θα αναλύσουμε την αιολική ενέργεια και ειδικότερα τον μηχανισμό , μέσω του οποίου αναδεικνύεται και ενεργεί, μηχανισμός που δεν είναι άλλος από τις ανεμογεννήτριες. Αρχικά η παρουσίαση αρνητικών και θετικών, οφελών και προβλημάτων από τη χρήση αυτών, οι αιτίες μη αποδοχής τους σε Ευρώπη και Ελλάδα , με σημαντικότερο όλων το κομμάτι που αφορά τις κοινωνικές αντιδράσεις, θα μας βοηθήσει στο να κατανοήσουμε αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ή όχι να δεχτεί την εγκατάσταση και χρήση των ανεμογεννητριών.