Σύνδρομο NIMBY (Not In My Backyard) - Μοδιάτη, Ελένη (2015)
Η παρούσα εργασία μελετά το θέμα του συνδρόμου ΝΙΜΒΥ (Not In My Backyard) που αφορά στις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι σε κάποια αλλαγή στο τοπικό τους περιβάλλον. Παρουσιάζει το θεωρητικό πλαίσιο που υπάρχει στη βιβλιογραφία για το φαινόμενο ΝΙΜΒΥ και αφορά στις απόψεις των ερευνητών για αυτό , τις αιτίες που προκαλούν τις κινητοποιήσεις αυτές, τις συνέπειες αλλά και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την καταστολή και την πρόληψη αυτού του φαινομένου. Μέσα από τα από τα παραδείγματα του συνδρόμου NIMBY που παραθέτονται για περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα (ΧΥΤΑ Αττικής, Δίκτυο Natura 2000 Μήλου, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Ζακύνθου) αλλά και στο εξωτερικό (εργοστάσιο αεριοποίησης ξύλου στην Αγγλία και αιολικά πάρκα στη Γαλλία και τη Γερμανία) επαληθεύεται η ισχύς της θεωρίας στην πράξη.