Ανάπτυξη μεθοδολογικού πλαισίου για την χαρτογράφηση της παραγωγικής κατάστασης των ελαιώνων της νήσου Λέσβου με τη χρήση δορυφορικών εικόνων LANDSAT TM - Κουκούλας, Σωτήριος (2015)
Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια σημαντικότατη συμβολή στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης αντίληψης έρευνας, με το συνδυασμό των υπαρχόντων προτύπων διαχείρισης και των δυνατοτήτων παρακολούθησης (monitoring) και καταγραφής της κατάστασης (των αγροοικοσυστημάτων) που προσφέρει η τεχνολογία στην εποχή μας (αναφερόμαστε στην Τηλεπισκόπηση και τα Γ.Σ.Π.). Αποτελεί επίσης ένα ακόμα λίθο στην οικοδόμηση της τεχνογνωσίας και εφαρμογής της σε προβλήματα διαχείρισης και διατήρησης, τα οποία απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου ερευνητικού δυναμικού.