Δημιουργία μοντέλου προσωμοιώσης και εκτίμηση της περιβαλλοντικής κατάστασης του Καποδιστριακού δήμου Μυτιλήνης με την αξιοποίηση δεικτών - Κατίκας, Λουκάς (2015)
Στην παρούσα εργασία, παρουσιάζεται ένα σύνολο μηχανισμών μέτρησης και εκτίμησης της περιβαλλοντικής κατάστασης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης για μία περιοχή και πως αυτή μέσα από την βιβλιογραφική μελέτη και έρευνα μπορεί να μεταφερθεί και να αποδωθεί σε χωρικά δεδομένα, μέσα από την αποτύπωσή τους σε χάρτη – ες ευαισθησίας και επικινδυνότητας.