Εφαρμογή συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης σε Μ.Μ.Ε.: η περίπτωση των ελαιοτριβείων του νομού Ηρακλείου - Αστυρακάκης, Αριστόδημος (2015)
Η σταδιακή προσέγγιση για την επίτευξη της μέγιστης περιβαλλοντικής απόδοσης μιας επιχείρησης αλλά και της βελτιστοποίησης των λειτουργικών δραστηριοτήτων της χαρακτηρίζει τα πλαίσια σχεδιασμού των ΣΠΔ. Η επιχείρηση από μόνη της καλείται να μετουσιώσει τις ορθολογικές πρακτικές που εμπεριέχουν τα ΣΠΔ χωρίς την επιβολή κυβερνητικών ρυθμίσεων και κανόνων.