Ανάλυση βιωσιμότητας και διερεύνηση των επιδράσεων της πυκνότητας στους πληθυσμούς αργυροπελεκάνων του Αμβρακικού κόλπου και της λίμνης Μικρής Πρέσπας - Θερμός, Αλέξανδρος (2015)
Διενεργούμε δύο τύπους αναλύσεων για τους αργυροπελεκάνoυς (Pelecanus crispus)του Αμβρακικού κόλπου και της λίμνης Μικρής Πρέσπας: 1) ντετερμινιστική ανάλυση του ρυθμού αύξησης των πληθυσμών και 2) στοχαστική ανάλυση, ώστε να διερευνήσουμε την επίδραση που έχουν πάνω στη βιωσιμότητα των πληθυσμών α) η περιβαλλοντική στοχαστικότητα, β) οι συσχετίσεις ανάμεσα στις δημογραφικές παραμέτρους (ρυθμούς επιβίωσης και αναπαραγωγής) και γ) η εξάρτηση του ρυθμού επιβίωσης από την πυκνότητα του πληθυσμού.