Ολοκληρωμένη αξιολόγηση επιπτώσεων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου - Αναγνωστάκη, Αφροδίτη (2015)
Η εκτίμηση επιπτώσεων αποτελεί μια αναπτυξιακή προσέγγιση και θεωρείταισημαντικό εργαλείο πολιτικής και σχεδιασμού στο τομέα της διαχείρισης. Ηδιαδικασία της εκτίμησης ή αλλιώς αξιολόγησης επιπτώσεων σε μια περιοχή μελέτηςεξετάζει πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με τη πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματατων πιθανών επιλογών πολιτικής και εκτιμά τις επιπτώσεις στο πλαίσιο της βιώσιμηςανάπτυξης. Στόχος της εν λόγω προσέγγισης είναι η διαχείριση της φύσης για τηνευημερία της ανθρωπότητας με την αποφυγή περιβαλλοντικών προβλημάτων.Η περιοχή μελέτης η οποία αξιολογείται στη παρούσα μελέτη αφορά τοΜουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το οποίο αποτελεί τονφορέα λειτουργίας του γεωπάρκου του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η μελέτηπερίπτωσης αφορά έναν οργανισμό που σκοπό έχει μέσα από βιώσιμες διαχειριστικέςπρακτικές τη μελέτη, έρευνα, ανάδειξη, συντήρηση και φύλαξη του Απολιθωμένουδάσους της Λέσβου με στόχο τη διατήρηση, τη προστασία και την ανάδειξη τηςγεωλογικής κληρονομιάς