Οικολογία του τοπίου της Αττικής: στατιστική και δυναμική ανάλυση της εξέλιξής τους - Μασίκα, Κωνσταντίνα-Αμαλία (2015)
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κοινή συνείδηση ότι με τα πρότυπα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που εφαρμόζονται, το έργο της προστασίας και διατήρησης της φύσης γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Η ύπαρξη σήμερα οικοσυστημάτων και ειδών που τα συνθέτουν, ανεπηρέαστα από ανθρώπινες δραστηριότητες είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη. Η παρούσα μελέτη, έχει ως σκοπό την μελέτη του τοπίου και των οικοσυστημάτων που το συνθέτουν με την βοήθεια της έννοιας των χρήσεων γης.