Περιβαλλοντική σήμανση προϊόντων - Δόικος, Παύλος (2015)
Η δομή της παρούσας εργασίας αποτελείται από τρία κεφάλαια και τα σχετικά παραρτήματα. Συγκεκριμένα το πρώτο κεφάλαιο τιτλοφορείται «Ανάλυση Ταυτότητας Περιβαλλοντικής Σήμανσης» και όπως ο τίτλος υποδηλώνει, μελετώνται και αναλύονται βασικά στοιχεία της περιβαλλοντικής σήμανσης απαραίτητα για την κατανόηση του θεσμού αυτού. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται περιγραφή μερικών υπαρχόντων προγραμμάτων περιβαλλοντικής σήμανσης και συγκεκριμένα εκείνων που εξαιτίας του ότι προηγήθηκαν χρονικά (Γερμανία, Καναδάς, Ιαπωνία) αποτέλεσαν τα μοντέλα πάνω στα οποία στηρίζονται λίγο έως πολύ τα μεταγενέστερα εθνικά προγράμματα περιβαλλοντικής σήμανσης. Παράλληλα περιγράφεται και το υπό δημιουργία ευρωπαϊκό πρόγραμμα σήμανσης. Το τρίτο κεφάλαιο εστιάζεται στο θέμα της περιβαλλοντικής σήμανσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, προτείνεται η δομή του φορέα εκείνου που θα μπορούσε να υποστηρίξει αποδοτικά τη λειτουργία αυτού του θεσμού στη χώρα μας. Τέλος, τα παραρτήματα περιέχουν υλικό από διάφορα προγράμματα περιβαλλοντικής σήμανσης.