Η εφαρμογή της μεθόδου ανάλυσης κόστους κύκλου ζωής στην συγκριτική αξιολόγηση των μέσων μαζικής μεταφοράς - Γαβρίλη, Βασιλική (2015)
Το συγκοινωνιακό αλλά και περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και η λύση στο πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση των μέσων εκείνων που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν μαζικές μεταφορές. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η πραγματοποίηση μιας συγκριτικής αξιολόγησης μεταξύ των μέσων μαζικής μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του λεωφορείου που αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μαζικής μεταφοράς και του τραμ που είναι ένα νέο μέσο στο συγκοινωνιακό σύστημα της Αθήνας. Αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξή του ανταγωνιστικότερου μέσου μαζικής μεταφοράς με βάση το συνολικό παραγόμενο κόστος. Η συγκριτική αξιολόγηση στηρίχθηκε στην μονάδα της μεταφορικής ικανότητας κάθε οχήματος και πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια της μεθόδου Ανάλυσης του Κόστους Κύκλου Ζωής.