Αξιολόγηση παρεχόμενων ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στις Κυκλάδες: η ιεράρχηση των βασικών κριτηρίων από τους χρήστες - Παντελάρος, Ηλίας (2015)
Η παρούσα εργασία έχει σαν σκοπό την περιγραφή του ακτοπλοϊκού συστήματους της χώρας μας με έμφαση τις Κυκλάδες. Μέσα στις παραγράφους αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο οι ναυτιλιακές εταιρίες επιλέγουν τις γραμμές δραστηριοποίησής τους μετά την άρση του καμποτάζ. Επίσης δίνονται στοιχεία για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών γραμμών στις Κυκλάδες το έτος 2007, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων καθώς και ένα θεωρητικό κομμάτι που περιγράφει τους όρους "συμμετοχή των χρηστών" και "ικανοποίηση των χρηστών". Στο δεύτερο μέρος της εργασίας αναλύεται η έρευνα που πραγματοποίησα χρησιμοποιώντας την Αναλυτική Ιεράρχηση και το πρόγραμμα Expert Choice προκειμένου να αξιολογήσουμε τη σημαντικότητα που έχουν στον Κυκλαδίτη κάποια κριτήρια για την επιλογή πλοίου. Τέλος βγάλαμε κάποια συμπεράσματα και δώσαμε προτάσεις για περαιτέρω μελέτη στο μέλλον.