Δημιουργία προγράμματος βάσης δεδομένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη μισθοδοσία πληρώματος και εξόδων πλοίου. Δυνατότητες on-line επικοινωνίας με βάση δεδομένων στη ναυτιλιακή εταιρεία. - Κυλαδίτης, Πέτρος (2015)
Η διπλωματική πραγματεύεται το θέμα της ηλεκτρονικής τήρησης των λογαριασμών που τρέχουν πάνω στο πλοίο, με την κατασκευή ενός προγράμματος μισθοδοσίας και εξόδων πλοίου (Payroll & Master’s General Account software), καθώς και δυνατότητες on-line σύνδεσης με βάση δεδομένων η οποία βρίσκεται στο υπολογιστικό σύστημα της εταιρείας. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι λογαριασμοί, οι σχέσεις τους και οι λεπτομέρειες των υπολογισμών τους. Ακολουθεί μια αναφορά στις λύσεις που υπάρχουν για την τήρηση των λογαριασμών, η περιγραφή της πλατφόρμας που επιλέχθηκε για την ανάπτυξη της εφαρμογής και εν συνεχεία παρουσιάζεται εις βάθος ο τρόπος υλοποίησης, η δομή, ο κώδικας και ο τρόπος λειτουργίας, χρήσης και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος. Την παρουσίαση του προγράμματος συμπληρώνει η δοκιμή με πραγματικά δεδομένα, η παράθεση των δεδομένων αυτών και τα outputs που παράχθηκαν από τη λειτουργία του προγράμματος. Στη συνέχεια περιγράφεται η δυνατότητα της on-line διασύνδεσης της βάσης δεδομένων και παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα της κάθε υλοποίησης. Τέλος το κείμενο συνοδεύουν τα δεδομένα των τυποποιημένων βοηθητικών πινάκων που υπάρχουν στη βάση δεδομένων.