Αλλαγή στην πολιτική των ναυλώσεων ανάλογα με την φάση του ναυτιλιακού κύκλου - Αντώνακας, Παναγιώτης (2015)
Η εργασία αυτή αρχίζει με αναφορά στην θεωρία των ναυτιλιακών κύκλων. Η πολιτική των ναυώσεων για μια Ναυτιλιακή εταιρεία είναι μέγιστης σημασίας για αυτή καθώς αποτελεί την κύρια λειτουργική της δραστηριότητα. Εμείς εξετάζουμε εναλλακτικές μορφές ναύλωσης των πλοίων μιας Ναυτιλιακής εταιρείας ανάλογα με διάφορα σενάρια του πως εξελίσεται ο ναυτιλιακός κύκλος. Επίσης μας απασχολούν θέματα όπως το ναυτιλιακό κόστος, η στρατιγικές συντήρισης σε περιόδους χαμηλών ναύλων καθώς και η ορθολογική διαχείριση της φάσης ανάπτυξης μιας Ναυτιλιακής εταιρείας.