Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού: η περίπτωση θαλάσσιων και extreme sports - Κουτρουμπέ, Πλουμή - Βάσσα (2015)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται μία από τις μορφές εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης, αυτή του θαλάσσιου τουρισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται διεξοδικά η μορφή του θαλάσσιου τουρισμού, γίνεται εννοιολογική προσέγγιση της έννοιας του και παρουσιάζονται οι διάφορες κατηγορίες του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη κατηγορία του παράκτιου τουρισμού. Επιπρόσθετα, στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται και οι οικονομικές επιδράσεις αυτού του εναλλακτικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στην κοινωνία.Στο τρίτο κεφάλαιο, μελετάται πιο συγκεκριμένα η περίπτωση των θαλάσσιων και extreme sports. Δίνεται μια πλήρη περιγραφή του ορισμού και των μορφών τέτοιων αθλημάτων και γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν τα κίνητρα που ωθούν τους τουρίστες να ασχοληθούν με κάτι πιο εναλλακτικό και που εμπεριέχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των σημαντικότερων συμπερασμάτων και των βιβλιογραφικών αναφορών.