Οι Ρωσικές διεκδικήσεις στο βυθό της Αρκτικής υπό το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας - Παπαγεωργίου, Χαράλαμπος (2015)
Με την παρούσα εργασία εστιάζουμε στις Ρωσικές διεκδικήσεις στο βυθό της Αρκτικής βάση του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Η εργασία παραθέτει τις στρατηγικές πολιτικές των παράκτιων αρκτικών κρατών, την γεωπολιτική σημασία της Αρκτικής, το νομικό καθεστώς που διέπει την Αρκτική καθώς και της σημαντικής σημασίας, αλλαγές στο κλίμα.