Η διαχείριση της καινοτομίας στην ναυτιλία - Ζήσης, Μάριος (2015)
H παρούσα πτυχιακή εργασία είναι η θεωρητική,περιεκτική,συνεκτική και βιβλιογραφική παρουσίαση της εισαγωγής,της διαχείρισης και της συμβολής της καινοτομίας στον ναυτιλιακό κλάδο.Η Καινοτομία αποτελούσε και αποτελεί ειδικά στις μέρες μας την γενεσιουργό κινητήρια δύναμη μέσω της οποίας δημιουργούνται,ανακαλύπτονται,εξελίσσονται και βελτιώνονται,υπηρεσίες,διαδικασίες και τρόποι ζωής.Η Ναυτιλιακή βιομηχανία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.Η διαρκής εξέλιξη στον τομέα της μεταφοράς και αυξανόμενη ζήτηση με το πέρασμα των χρόνων έκανε την εισαγωγή της καινοτομίας να αποτελεί μονόδρομο για τον ναυτιλιακό κλάδο και την επιβίωση του.Αυτή ακριβώς την εισαγωγή της καινοτομίας καθώς και την διαχείριση αυτής μέσα στον ναυτιλιακό κλάδο θα εξετάσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε στην παρούσα πτυχιακή εργασία.