Προσφορά και ζήτηση ακτοπλοϊκών υπηρεσιών - Κολυβάς, Σταύρος (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εντάσσεται στην γενικότερη συζήτηση αναφορικά με την εξέλιξη της ελληνικής ακτοπλοΐας κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών. Θέτοντας σε χρήση τη γενική μεθοδολογία της έρευνας αγοράς, η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στη μελέτη της προσφοράς και της ζήτησης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών. Συνολικά, η εκπόνηση αυτής της μελέτης περιλαμβάνει τα ακόλουθα κύρια βήματα: αρχικά, προβαίνει στην συνολική έκθεση του θέματος καθώς και των διαστάσεών του• εν συνεχεία, εστιάζεται στην υπάρχουσα αποτίμηση της προσφοράς και της ζήτησης των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου μέσω των προγενέστερων βιβλιογραφικών πηγών• τέλος, εφαρμόζοντας τη διαδικασία της έρευνας αγοράς, οδηγείται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σε σχέση με την διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών.