Τεχνολογίες περιβαλλοντικής ανάπτυξης λιμένων - Ρούσσος, Πέτρος (2015)
Τα λιμάνια, ως συγκοινωνιακοί κόμβοι και τόποι παραμονής επιβατών, προσελκύουν σημαντικές εμπορικές δραστηριότητες για την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που τα περιβάλλουν. Στην παρούσα εργασία, λοιπόν, παρουσιάζονται όλοι οι τομείς των λιμένων που απαιτούν αλλαγές προς βελτίωση του περιβάλλοντος, αλλά και οι απαραίτητες δράσεις και μέθοδοι για την επίτευξη αυτού. Αναλύονται οι βασικές περιβαλλοντικές προτεραιότητες και παρουσιάζονται οι περιπτώσεις των λιμένων του Ρότερνταμ, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Τέλος, πραγματοποιείται μια σύγκριση μεταξύ αυτών των λιμένων.