Διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας - Zdravkovic, Mladan (2015)
Η διπλωματική αυτή εργασία μελετά της διμερής οικονομικές σχέσης Ελλάδας - Σερβίας, εξετάζοντας την εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου με την πάροδο των χρόνων ως τις ημέρες μας και της προκείμενες σε αυτό συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας. Επίσης διαπιστώνονται οι λόγοι άνθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων.Στη συνέχεια παρουσιάζετε οι επιχειρηματικές σχέσεις των δυο χωρών. Καθώς και οι ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Σερβία, και αυτό διότι το ύψος των Ελληνικών επενδύσεων στην Σερβία καθιστούν το ελληνικό επιχειρείν στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών με το σύνολο των επενδυμένων κεφαλαίων να ξεπερνά το ποσό των 2,5 δις Ευρώ. Ακλουθεί το διμερές εμπόριο ανάμεσα στης δυο χώρες και η εξέλιξη του σε συνδυασμό με τις οικονομικές εξελίξεις που συντελούνται στις δυο χώρες το τελευταίο διάστημα.Τέλος παρουσιάζονται τα κίνητρα επενδύσεων και το θεσμικό πλαίσιο εξωτερικών επενδύσεων της νομοθεσίας της Σερβίας και Ελλάδας.