Λιμένες 4ης γενιάς: η περίπτωση του αττικού λιμενικού συστήματος - Τζέρπος, Ευάγγελος (2015)
Η παρούσα εργασία ξεκινά με την αναφορα στα χαρακτηριστικά και τις γενιές των λιμένων. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα λιμάνια τέταρτης γενιάς και στη συνεργασία των λιμένων Μάλμο-Κοπεχάγης, που έθεσε τις βάσεις και ανέδειξε τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε μια συνεργασία αυτής της κλίμακας. Σε συνέχεια ερευνούμε τα τέσσερα βασικά λιμάνια της Αττικής και την περίπτωση συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθεί το λεγόμενο Αττικό Σύστημα Λιμένων.