Διαφοροποιήσεις στην αγορά και τη διοίκηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ειδίκευση στόλου, η περίπτωση των LNG - Ζερβός, Ελευθέριος; Ευσταθίου, Νικόλαος (2015)
Η εργασία αυτή έχει ως στόχο την έρευνα και ανάλυση των μεθόδων που ακολουθεί μια ναυτιλιακή επιχείρηση προκειμένου να μεταβεί από μια ναυτιλιακή αγορά σε μια άλλη και πιο συγκεκριμένα από αυτήν της χύδην ξηρού φορτίου σε αυτή των LNG. Πολλές φορές στο χώρο της ναυτιλίας παρατηρούμε μεγάλες εταιρίες να επιχειρούν να, να εισέλθουν σε μια νέα αγορά στην οποία δεν έχουν στόλο, τεχνική κατάρτιση και εμπειρία. Ενώ δραστηριοποιούνταν σε αυτή του χύδην ξηρού φορτίου στην οποία είχαν ένα πολυπληθή στόλο καταρτισμένο προσωπικό, εμπειρία και φυσικά τεχνογνωσία.