Η επίδραση της εκπαίδευσης και ανάπτυξης στην αποδοτικότητα των εργαζομένων - Καρασταμάτη, Ιωάννα (2015)
Η εργασία θα έχει ως σκοπό να γίνει κατανοητή η επίδραση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στην αποδοτικότητα των εργαζομένων είτε έχει να κάνει με το πλήρωμα των πλοίων (crew) είτε με τους εργαζόμενους στην ναυτιλιακή εταιρεία (office). Επίσης θα γίνει αναφορά στις καλές πρακτικές για εκπαίδευση και ανάπτυξη και ποια μπορεί να είναι η ικανοποίηση και η ανταπόδοση των εργαζομένων σε αυτές. Ακόμη θα σημειωθεί πόσο ανταγωνιστικές και παραγωγικές μπορεί να είναι οι διαδικασίες της εκπαίδευσης και ανάπτυξης εφόσον αποτελεί στις περισσότερες επιχειρήσεις προτεραιότητα. Και ο λόγος είναι πως η αναβάθμιση του γνωστικού τους πεδίου, βελτιώνουν και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και βοηθούν στην επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και στην εξέλιξη της επιχείρησης. Τέλος, είναι άξιο να γίνει κατανοητό κατά την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής ο ρόλος των διαδικασιών αυτών γιατί αποτελούν σημαντικό ρόλο αφού χωρίς την εκπαίδευση η επιχείρηση δεν θα είναι εφικτό να υλοποιήσει τους στόχους της.