Η εξέλιξη των θαλάσσιων δικτύων και αρτηριών στον χώρο της Μεσογείου - Κεραμιώτης, Ιωάννης (2015)
Η συγκεκριμένη εργασία περιλαμβάνει την παρουσίαση των διαφόρων δρομολογίων στον χώρο της Μεσογείου με σκοπό την αναλυτική τους επεξεργασία και την έμφαση στην εξέλιξη των θαλάσσιων μεταφορών και δικτύων μέσω την Ναυτιλίας Κοντινών Αποστάσεων στον συγκεκριμένο χώρο. Επίσης θα τονιστεί ο ρόλος της μεσογειακής ναυτιλίας στον ευρωπαϊκό χώρο και γενικότερα τα σημαντικότερα λιμάνια που συμμετέχουν και συμβάλουν στην εξέλιξη των θαλάσσιων αρτηριών της. Τέλος θα είναι πλέον εμφανής η σημαντικότητα των δικτύων της Μεσογειακής ναυτιλίας για την εξέλιξη των λιμένων της.