Η επίδραση του θαλάσσιου τουρισμού στην οικονομία της Κύπρου - Χριστιδούλου, Ιωάννα (2015)
Η Κύπρος είναι μια χώρα που απολαμβάνει μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειας και υψηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Οι κάτοικοι διακρίνονται για τη φιλική τους διάθεση, ίδιον όλων των μεσογειακών λαών και την περηφάνια για τον τόπο τους. Ιστορικά η Κυπριακή Οικονομία χαρακτηρίζεται από σημαντικό βαθμό ανάπτυξης τα τελευταία 50 χρόνια, υψηλότερο από όλες τις χώρες της περιοχής (εκτός από το Ισραήλ) και γενικά της ανατολικής Μεσογείου. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ ήταν ένα μεγάλο πλήγμα, δεν κατάφερε να ανακόψει την ανοδική πορεία του νησιού που στηρίζεται κυρίως στις υπηρεσίες (τουρισμό, ναυτιλία, χρηματοοικονομικά).