Η αιγιαλίτιδα ζώνη των κρατών της Μεσογείου και η οριοθέτησής της ειδικότερα στην Ελλάδα - Τσουπάκης, Ευθύμιος (2015)
Στην διπλωματική διατριβή παρουσιάζονται τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης των κρατών της Μεσογείου. Γίνεται αναφορά στην σχέση της αιγιαλίτιδας ζώνης με την συνορεύουσα ζώνη, τις γραμμές βάσης και τους κόλπους. Ενώ αναλύεται η περίπτωση της Ελλάδας (όρια, σχέση με Τουρκία). Τέλος παρουσιάζονται κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.