Το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής ακτοπλοΐας και η εναρμόνισή του με το κοινοτικό πλαίσιο - Τηλιόπουλος, Ιωάννης (2015)
H συγκεκριμένη μελέτη στοχεύει στην παρουσίαση και ανάλυση των κυριότερων θεμάτων που στηρίζονται στις πέντε βασικές αρχές που διέπουν την Πολιτική των Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Επιπρόσθετα, θα παρουσιασθεί του Ελληνικού θεσμικού πλαισίου, το οποίο συγκρίνοντάς το με το Κοινοτικό, θα μας επιτρέψει να εξάγουμε συμπεράσματα, σχετικά με το αν η Ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις Κοινοτικές οδηγίες και αν θα χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες προσαρμογής, με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της Ελληνικής ακτοπλοΐας.