Υποχρεώσεις και ευθύνες του εκναυλωτή στη χρονοναύλωση - Χατζηνικολάου, Μαρία (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας που είναι οι ναυλώσεις και συγκεκριμένα τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του εκναυλωτή στη χρονοναύλωση. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι, να κατανοήσει ο αναγνώστης τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του εκναυλωτή μέσα από την ανάλυση όλων των παραγόντων που συμβάλλουν ώστε να “κλειστεί” μία χρονοναύλωση.Για τη συγγραφή της πτυχιακής εργασίας, αρχικά ερευνήθηκαν τα πρωτότυπα νομικά κείμενα και με τη βοήθεια συγκερκιμένων συγγραμάτων, οι διατάξεις του ΚΙΝΔ. Επιπλεόν, μελετήθηκαν οι διατάξεις του ΚΙΝΔ, σχετικά με τις ναυλώσεις και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του εκναυλωτή και ναυλωτή στη χρονοναύλωση. Τέλος, χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά και ξενόγλωσσα συγγράματα προκειμένου να αναλυθούν και να κατανοηθούν εις βάθος οι συγκεκριμένες διατάξεις.