Τάσεις και προοπτικές της αγοράς LNG - Πανάς, Μιχαήλ Άγγελος (2015)
Η εργασία έχει ως σκοπό τη διερεύνηση των τάσων και προοπτικών μιας σχετικά νέας αγοράς, αυτής των LNG, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα κρίθηκε σκόπιμη, η εισαγωγή στην έννοια του LNG, η ανάλυση της παρούσας κατάστασης της αγοράς και κατόπιν η ανάπτυξη του θέματος πάνω στα βασικά στοιχεία της αγοράς. Επιπροσθέτως έγινε εξερεύνηση της τάσης μιας μετοχής εταιρίας αποκλειστικά προσκύμενης στον κλάδο, για την εύρεση ύπαρξης τάσης ή συσχέτισης με μερικούς βασικούς δείκτες της αγοράς.