To δορυφορικό σύστημα GALILEO και η επίδρασή του στην ναυτιλία - Ζουμπούλης, Δημήτριος (2015)
Το δορυφορικό σύστημα Galileo είναι η συμβολή της Ευρώπης στη δορυφορική πλοήγηση και θα τεθεί σε λειτουργία σε λίγα χρόνια. Έχει σημαντικές εφαρμογές στη ναυτιλία καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς επιφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα μέσω της παροχής νέων υπηρεσιών.