Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους λιμένες - Ράντσιος, Πρόδρομος (2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μία αναφορά για την ιστορία των λιμένων , των τερματικών τους καθώς και τις λειτουργίες που πραγματοποιούνται σ’ αυτούς . Εν συνεχεία , επικεντρώνεται στα πληροφοριακά συστήματα που έχουν οι λιμένες και κυρίως τα συστήματα ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων , διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων και το Navis SPARCS N4 , καθώς επίσης και τους χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών . Με στόχο να επισημανθεί η προσφορά των πληροφοριακών συστημάτων στη λιμενική βιομηχανία .