Ασφάλεια στην ανοιχτή θάλασσα, η περίπτωση της πειρατείας - Παπαπολύζου, Ιουλία (2015)
Αν και η πειρατεία είναι ένα διεθνές έγκλημα, το τελευταίο διάστημα τα κρούσματά της έχουν αυξηθεί. Η ασφάλεια των ανοιχτών θαλασσών τα τελευταία χρόνια δεν είναι δεδομένη. Η εργασία επιχειρεί να αναλύσει τις νομικές παραμέτρους αλλά και τις πρακτικές αντιμετώπισης πειρατικών επιθέσεων.