Policy and procedures for flag administration self-assessment - Σκινόπουλος, Δημήτρης (2015)
Με αυτή την εργασία εξετάζω την σχέση που διέπει την διοίκηση των σημαιών-κρατών με τους σημαντικούς οργανισμούς της παγκόσμιας ναυτιλίας,έτσι ώστε να επιτύχουν μέσω της αυτοαξιολόγησής τους να διατηρήσουν το κύρος και την αξιοπιστία τους απέναντι στις άλλες σημαίες και τις νατιλιακές εταιρείες.Σημαντικός οργανισμός για τις διοικήσεις των σημαίων είναι οι επιθεωρήσεις που γίνονται από τα εκάστοτε Port State Control και βάση των κρατήσεων των πλοίων και των παρατηρήσεων που καταγράφονται,υπάρχουν 3 κατηγορίες σημαίων: Λευκή-Γκρίζα-Μαύρη.΄Aρα στόχος των σημαιών-κρατών είναι να έχουν τις λιγότερες κρατήσεις πλοίων έτσι ώστε να τις επιλέγουν για τα πλοία τους περισσότερες και καλύτερες εταιρείες αφού θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες από τους ανταγωνιστές τους.