Το νομικό καθεστώς της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην Αδριατική θάλασσα - Κλειδέρης, Ιωάννης (2015)
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η εξέταση και η ανάλυση του νομικού καθεστώτος της ΑΟΖ στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας. Η ΑΟΖ είναι μια θαλάσσια ζώνη «sui generis», εντός της οποίας και τα παράκτια κράτη εκμεταλλεύονται τις πηγές τους και τα τρίτα κράτη δεν αποκλείονται από την άσκηση των βασικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το θεσμό της ελευθερίας των θαλασσών.