Το διεθνές εμπόριο και η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από Κίνα προς Ευρώπη και Αμερική - Μηνδρινού, Μοσχούλα (2015)
Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης ήταν να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους αναπτύσσεται τόσο δυναμικά η περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας καθώς και να αναδείξει τις επιδράσεις αυτής της πορείας στο διεθνές εμπόριο, και στην παγκόσμια ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία κυρίως μέσω των πλοίων container