Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ρωσίας στο διεθνές σύστημα - Ξενάκης, Ιωάννης (2015)
Η ιστορία της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ρωσίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και σήμερα. Βασικές γεωπολιτικές θεωρίες, η παράλληλη πολιτική άλλων χωρών, οι επιδράσεις της στον ρου της ρωσικής ιστορίας, πολιτικές των διαφόρων ηγετών της και η θέση της στο διεθνές στερέωμα, σε συνδυασμό με το εσωτερικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό της καθεστώς.