Ικανοποίηση χρηστών θαλάσσιων υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα - Ηλιάδης, Σταύρος (2015)
Μέσα στη νέα πραγματικότητα την οποία βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοΐα το τελευταίο διάστημα επηρεασμένη από τις συνέπειες της άρσης του καμποτάζ και την μετάβαση της αγοράς, από μονοπωλιακή η ολιγοπωλιακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν, σε ένα νέο πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, κρίνεται αναγκαίο να μελετηθεί και να σημειωθεί η σπουδαιότητα του μάρκετινγκ υπηρεσιών και της ικανοποίησης των καταναλωτών που θα λειτουργήσει σαν συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων που θα τα αξιοποιήσουν και θα τα εντάξουν στην φιλοσοφία τους.Το θέμα που διαπραγματεύεται λοιπόν αυτή η έρευνα αφορά στην ικανοποίηση των χρηστών θαλάσσιων υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα δεδομένων και κάποιων άλλων στοιχείων όπως η εποχικότητα, η διασπορά και οι αποστάσεις των νησιών.