Μοντελοποίηση δημογραφικών και συναισθηματικών παραμέτρων σε σύστημα προσομοίωσης κίνησης πλήθους - Χατζηαγγελή, Αναστασία - Αριστείδης (2015)
Παρουσιάζονται και αναλύονται τα συστήματα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην προσομοίωση της κίνησης του πλήθους ανθρώπων και δίνεται βαρύτητα στο θέμα της αληθοφάνειας στην κίνηση. Χρησιμοποιώντας την ατομική προσέγγιση και μικροσκοπικό επίπεδο προσομοίωσης, αναλύεται ο τρόπος βάδισης, εξατομικεύοντας τον τρόπο κίνησης της κάθε οντότητας. Στην προσπάθεια δημιουργίας διαφορετικών κινησιολογικών δεδομένων, η βάδιση προσεγγίζεται ως συνάρτηση δημογραφικών και συναισθηματικών παραμέτρων.