Ανάπτυξη εμβιομηχανικού μοντέλου για τον υπολογισμό της ροπής κίνησης αναπηρικού αμαξιδίου - Μαλλιαρός, Ιωάννης - Στυλιανός (2015)
Αναπτύχθηκε ένα εμβιομηχανικό μοντέλο για τον υπολογισμό της ροπής κίνησης ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Η χρήση του μοντέλου μας επιτρέπει να υπολογίσουμε την επίδραση των βασικών σχεδιαστικών παραμέτρων του αναπηρικού αμαξιδίου στις ροπές και δυνάμεις που ασκεί ο χρήστης, με τελικό σκοπό τη βελτιστοποίηση του αμαξιδίου. Τα αποτελέσματα του μοντέλου συγκρίθηκαν με άλλα μοντέλα, καθώς και με πειραματικές μετρήσεις από τη βιβλιογραφία.