Περιορισμοί στη σχεδίαση αντικειμένων διπλής καμπυλότητας με σύνθετο υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα (CFRP) - Πουράκη, Ηλέκτρα - Γεώργιος (2015)
Η δυσκολία μορφοποίησης των υφασμάτων από ίνες άνθρακα έγκειται στην προσαρμογή τους στο επιθυμητό σχήμα, χωρίς τη δημιουργία ελαττωμάτων, όπως πτυχώσεις και σχισίματα. Η προσαρμογή των υφασμάτων αναλύεται από εμπορικά λογισμικά πακέτα τα οποία όμως μειονεκτούν στο ότι δεν παρουσιάζουν τα αίτια απόρριψης ή μη μιας μορφοποίησης. Στην πτυχιακή αυτή εργασία, γίνεται μια ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας που αφορά μοντέλα μορφοποίησης πολύπλοκων αντικειμένων από σύνθετο ύφασμα. Έτσι ο σχεδιαστής αποκτά πλήρη εικόνα του τρόπου παραμόρφωσης του υλικού και μπορεί να έχει μια εκ των προτέρων άποψη για τη διαμόρφωση του αντικειμένου. Αξιολογώντας από μόνος του τη μορφοποίηση, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα υπολογιστικά προγράμματα ως βοηθήματα, αποφεύγοντας άσκοπες ενέργειες που οδηγούν σε αύξηση του χρόνου (πολλαπλές προσπάθειες προσαρμογής του υφάσματος), αλλά και του κόστους παραγωγής (σπατάλη υλικού).