Μελέτη αυτοϊάσιμων υλικών: μοντελοποίηση πολύστρωτων σύνθετων υλικών που περιέχουν κοίλες ίνες - Σιφάκη, Κωνσταντίνα - Νικήτας (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, αρχικά, η ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου μοντέλου πεπερασμένων στοιχείων για τον υπολογισμό των μηχανικών ιδιοτήτων μιας στρώσης σύνθετου υλικού ενισχυμένης με γυάλινες κοίλες ίνες. Τα αποτελέσματα του μοντέλου χρησιμοποιούνται για την μοντελοποίηση της εφελκυστικής και καμπτικής συμπεριφοράς ενός πολύστρωτου δοκιμίου. Υπολογίζονται τόσο η μηχανική συμπεριφορά όσο και η αντοχή του δοκιμίου και τα αποτελέσματα συγκρίνονται με πειραματικά δεδομένα από την βιβλιογραφία.