Σχεδίαση δικτυακών τόπων για ηλικιωμένους: πλαίσιο αρχών και μελέτη περίπτωσης - Πατσουλέ, Ευγενία-Ελένη - Μάριος (2015)
Η ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών έχει συμβάλλει κατά πολύ στην αύξηση των ηλεκτρονικών μέσων τα οποία βρίσκονται πλέον παντού γύρω μας. Πολλοί πιθανοί πελάτες ωστόσο παραμένουν παθητικοί στα ηλεκτρονικά μέσα και μια μεγάλη ομάδα τέτοιων πιθανών χρηστών είναι και οι ηλικιωμένοι. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την ομάδα των ηλικιωμένων καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ποικίλες εφαρμογές χρήσιμες σε αυτούς. Ωστόσο, λόγω δύσκολων και πολύπλοκων θεμάτων προσβασιμότητας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, η αποτελεσματική σχεδίαση δικτυακών τόπων αποτελεί μία πρόκληση για τους σχεδιαστές ώστε να κατορθώσουν να ικανοποιήσουν την ξεχωριστή αυτή ομάδα.