Βιτρώ: διαδρομή και δυνατότητες για σύγχρονες εφαρμογές - Παπανικολάου, Γεωργία - Ιωάννης (2015)
Στο σύγγραμμα αυτό παρουσιάζεται η τέχνη των βιτρώ ανά τους αιώνες και ο τρόπος που αυτή αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε, επηρεαζόμενη πάντα από τις υπόλοιπες τέχνες, ζωγραφική, αρχιτεκτονική και γλυπτική. Παρουσιάζεται επίσης ο τρόπος κατασκευής ενός έργου βιτρώ, οι κυριότεροι εκπρόσωποι αυτής της τέχνης και τέλος υπάρχουσες εφαρμογές της καθώς και δυνατότητες για πιο σύγχρονα δημιουργήματα.