Σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος για εταιρίες γραφικών τεχνών - Αχιλλεοπούλου, Ελένη - Απόστολος (2015)
Βασικός στόχος της εργασίας είναι η ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος για την υποστήριξη των λειτουργιών μιας εταιρείας γραφικών τεχνών. Το σύστημα θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκπληρώνει όλες τις βασικές απαιτήσεις χρήσης που θα καταγραφούν μέσα από τους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τις οργανωτικές δομές της εταιρείας. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν στη σχεδίαση μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα αποτελεί τον πυρήνα του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος. Θα μελετήσουμε μια εταιρεία του κλάδου και θα εντοπίσουμε τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τα στοιχεία που την απαρτίζουν με σκοπό το τελικό προϊόν να συγκεντρώνει χρήσιμη πληροφορία, να βελτιστοποιεί τις λειτουργικές συνθήκες και να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το αντικείμενο διαφόρων εργαζομένων και τμημάτων, καθώς και να παράγει αναφορές με χρήσιμα συμπεράσματα.